Terug naar overzicht

Waar haal je de energie vandaan?

Waar Haal Je De Energie Vandaan
Uw resultaat na deze training:
 • Je leert technieken toe te passen om energieker en buitengewoon te presteren.
 • Je elimineert de vijf energie-struikelblokken en werkt naar optimale energie.
 • Je vindt jouw mentale, emotionele en sociale energiebronnen en leert deze aan te spreken.

Energie is de beste voorspeller van succes. Energieke mensen zitten beter in hun vel, gedragen zich actiever en presteren beter. 

- Uw trainer, Hans van der Loo.

ENERGIE=SUCCES      

Energie is de beste voorspeller van succes. Meer zelfs, energie is de brandstof om te presteren. Het is de kracht waarmee je jezelf en anderen in beweging brengt om gewenste prestaties te realiseren.  Want energieke mensen zitten beter in hun vel, gedragen zich actiever en presteren beter. En energieke teams presteren tot 40% beter dan gemiddeld.

Toch gaan heel wat mensen, teams en organisaties gebukt onder sleur en stress. Met energieverlies en prestatievermindering tot gevolg. Maar waar haal je die energie vandaan? Hoe laad je jezelf voldoende op, zodat je bestand bent tegen de hectiek van alledag? Hoe haal je steeds weer het beste uit jezelf ?

VIND EN ACTIVEER JOUW  ENERGIEBRONNEN

Tijdens deze praktische en inspirerende workshop leer je hoe je je mentale, emotionele en sociale energiebronnen vindt én activeert. Op basis van jarenlang onderzoek legt Hans van der Loo op heldere en bruikbare wijze uit hoe je elke dag opnieuw met 100% energie aan de slag gaat. Daarnaast krijg je tientallen tips en technieken om energieker dan ooit door het leven te gaan en buitengewoon te presteren, zowel thuis als op je werk. ‘Waar haal je de energie vandaan?’ is een no-nonsense workshop voor iedereen die in beweging wilt komen en in beweging wilt blijven!

WAT ZIJN JOUW ENERGIEVRETERS: DE VIJF STRUIKELBLOKKEN NAAR OPTIMALE ENERGIE

Een eerste struikelblok is het gevoel dat het je toch niet lukt. Of je denkt dat anderen het maar gek zullen vinden. Of het is iets dat je diep van binnen niet echt wilt, maar eerder als een ‘moeten´ beschouwt. Een tweede struikelblok heeft te maken met het feit dat je aandacht zo versnipperd is dat je van voren niet weet wat je van achteren doet. Diffuse aandacht slokt je energie op, zodat er geen ruimte is voor nieuwe ideeën en activiteiten. Een derde struikelblok is dat je niet precies weet waar je naartoe wilt. Zonder helder doel ontbreekt het je al gauw aan wilskracht. Een vierde struikelblok heeft te maken met het feit dat je niet goed weet waar je sterktes liggen. Een tegenslag voelt dan al gauw als een mokerslag. Het vijfde en laatste struikelblok is dat je alles in je eentje wilt doen. Omdat je dat nu eenmaal gewend bent en omdat je niet goed hulp durft te vragen. In deze workshop pak je deze vijf energievreters drastisch aan.

KEN JE EIGEN ENERGIELEVEL EN DAT VAN JE TEAM              

Daarnaast leer je je eigen energieprofiel te kennen aan de hand van een gedegen meting, waarmee je een precies inzicht krijgt in je energiebronnen en -lekken. Bovendien krijg je de tools aangereikt om meteen zelf in actie te komen om je energieniveau te verhogen.

VOOR WIE IS DIT PROGRAMMA BEDOELD

Teamleiders en professionals die meer uit zichzelf en hun team willen halen, die willen werken aan stressreductie of die met een nieuw projectteam van start gaan.

BLOK 1 | ENERGIE, WAT IS HET EN HOE WERKT HET?

 • De belangrijkste inzichten over menselijke energie.
 • De vier energiezones  & de vijf energiebronnen.
 • In vijf stappen naar meer energie.
  • luister naar je emoties: van “au” naar “wow”.
  • gebruik je verstand en je aandacht goed: bestrijd de grote versnipperaar!
  • ga stap voor stap aan de slag: commitment, wilskracht en ambitie.
  • zet door en vertoon veerkracht en wendbaarheid: haal het beste uit jezelf!
  • zoek samen naar versterking: verbinding en verbondenheid.
 • Voorkom stress en sleur in werksituaties.

BLOK 2 | BONUS: HOE ZIET JOUW PERSOONLIJKE ENERGIEPROFIEL ERUIT?

Aan de hand van een unieke (online) energiemeting (Energyfinder™) krijg  je je persoonlijke energieprofiel aangereikt. Je meet waar de energie zit en waar deze weglekt bij jou maar ook bij je team. Je interpreteert en bespreekt je scores.

BLOK 3 | NIEUWE ENERGIE TANKEN, HOE DOE JE DAT?

 • Dicht je energie-lekken en elimineer je energie-vreters.
  • de vijf struikelblokken naar optimale energie.
  • liquideer de energie-vreters.
 • Activeer jouw energiebronnen: toepassing van de vijf stappen om nieuwe energie te tanken.
  • positieve emoties.
  • aandacht.
  • ambitie.
  • bevlogenheid.
  • binding.
 • De ´100 Tips’ essentieel bij het bedenken en uitvoeren van concrete acties om vanaf morgen actiever en energieker aan de slag te gaan.
 • En nu aan de slag: je persoonlijke energieplan.
Hans Van Der Loo 1
Hans van der Loo

Hans van der Loo is geboren in Luxemburg en heeft daarna aan de Sorbonne (Parijs), de Universiteit Utrecht en Harvard Business School (Boston) gedragswetenschappen gestudeerd. Hij begon zijn carrière als universitair hoofddocent op het gebied van toekomstscenario’s aan de Universiteit Utrecht. Na een aantal jaren werkzaam te zijn in het bedrijfsleven maakte hij de switch naar advies.

Als partner hield hij zich in binnen- en buitenland bezig met gedrags- en cultuurverandering. Visie- en merkontwikkeling, strategieformulering en de vertaling daarvan in aangepast gedrag en gewenste prestaties waren zijn hoofdthema’s. Hij verrichtte opdrachten voor bedrijven en organisaties  in zowat alle economische en maatschappelijke sectoren.

Sinds 2015 is hij samen met Patrick Davidson co-founder van twee adviesbedrijven: betterday (gericht op versneld veranderen) en EnergyFinder (gericht op het krijgen en behouden van energie). Zijn focus is steeds het maken van heldere cultuuranalyses, de realisatie van krachtige gedragsveranderingen en het faciliteren van gewenste prestatieverbeteringen. Zijn boeken (‘Waar haal je de energie vandaan, Musk Mania, We hebben er zin in, ...) behoren tot de meest gelezen en bestverkochte boeken van de Benelux.

Waar Haal Je De Energie Vandaan
Waar haal je de energie vandaan?

Energie is de beste voorspeller van succes. Energieke mensen zitten beter in hun vel, gedragen zich actiever en presteren beter. Maar waar haal je die energie vandaan? Hoe laad je jezelf voldoende op, zodat je bestand bent tegen de hectiek van alledag en steeds weer het beste uit jezelf weet te halen?

In dit praktische en inspirerende boek lees je hoe je je mentale, emotionele en sociale energiebronnen vindt én activeert. Op basis van jarenlang onderzoek leggen de auteurs op heldere en aansprekende wijze uit hoe je dagelijks met 100% energie aan de slag kunt gaan. Daarnaast geven ze tientallen tips en technieken om energieker dan ooit door het leven te gaan en buiten gewoon te presteren, thuis en op je werk. ‘Waar haal je de energie vandaan?’ is een no-nonsense boek voor iedereen die in beweging wil komen en vormt de basis voor deze unieke workshop! 

Het boek staat intussen meer dan 500 dagen in de top 5 van de best verkochte managementboeken in Nederland. 

Deze training ‘Waar haal je de energie vandaan?’ werd reeds bij tientallen organisaties als intern leertraject verzorgd.

Niet elke training bereikt steeds een optimaal resultaat in open formule. Soms is de trainingsbehoefte zo bedrijfs- of sectorspecifiek, soms bent u niet bereid vrij strategische info te delen, soms is de training een deel van een veranderingstraject, soms is het niet bedrijfseconomisch een voltallig team in open formule te trainen …

Voor een vrijblijvend voorstel, neemt u contact op met Dirk Spillebeen op het nummer : 030 - 799 1011

Een inspirerende maar vooral energiegevende dag. Blij dat ik mezelf deze dag cadeau heb gegeven.

Peter Janssen

Voldoende info om er zelf mee aan de slag te gaan. Dank je wel, Hans!

Annelies Mertens