Terug naar overzicht

Van gelijk hebben naar gelijk krijgen

Overtuigend Debatteren
Uw resultaat na deze training:
 • U weet te overtuigen zonder te manipuleren.
 • U leert tientallen slimme en sluwe technieken respectvol toe te passen.
 • U zet het zweet op de juiste rug.

Gelijk hebben is mooi… Gelijk krijgen is beter!

- Uw trainer, Sharon Kroes.

OVERTUIGEN ZONDER MANIPULEREN

Elke dag opnieuw vecht u voor uw gelijk. U heeft extra budget of meer tijd nodig voor uw project. U wilt extra mensen voor uw afdeling. U wilt dat uw management niet alleen luistert naar -, maar ook gelooft in uw ideeën. U vecht om de gunst van uw klanten. U gelooft erin en weet dat het goed is voor uw organisatie. Maar gelooft uw gesprekspartner in uw gelijk? Manipuleren doet u niet,… nooit. Maar overtuigen wel,… altijd. 

GELIJK HEBBEN IS GOED, GELIJK KRIJGEN IS BETER. 

En dat is geen kwestie van duwen en drammen. U hoeft echt niet 100 maal op diezelfde spijker te kloppen. Maar hoe pakt u dit concreet aan? Hoe overtuigt u de ander? Hoe overtroeft u de ander? Als u uw gesprekspartners goed inschat en een perfecte timing hebt met de juiste gesprekstechniek, stijgt de kans drastisch dat u finaal gelijk krijgt. Dit is net wat deze unieke dag u leert: hoe houdt u uw gesprekspartner in een verbale houdgreep?

ER BESTAAT GEEN SCHRIFTELIJKE OF ONLINE CURSUS ‘OVERTUIGEN’ 

Uw trainer brengt zijn gehele repertoire met vele tientallen tips, trucs en technieken: van het valse dilemma, over de reflex van ontkenning, het goed gebruik van cijfermateriaal, de Fünfsatz, wanneer initiatief nemen en wanneer niet, de drieslag, het argumentum ad populum, wanneer aanvallen, wanneer terugtrekken, de vriendelijke guerilla, de vergeten argumenten, pareren van aanvallen … tot het scoren in de laatste minuut.  Een must voor elke manager die niet alleen weet dat hij/zij gelijk heeft, maar dit ook wilt krijgen.  

De eerste tips van Sharon:

Waar reageert u op?

De Negativiteitsreflex

De Brugzin

BLOK 1 | WAT VINDT U IN UW OVERTUIGINGSGEREEDSCHAPSKIST

Denk-, weet- en luistermomenten worden continu afgewisseld met doe-momenten. 

 • Wat is het verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen?
 • De belangrijkste barrières voordat u gelijk krijgt.
 • De 5 cruciale technieken voor elk gesprek.
 • Verbale en non-verbale technieken in gesprekken.
 • Hoe bouwt u een gesprek slim op?

BLOK 2 | ZET HET ZWEET OP DE JUISTE RUG

 • Snel schakelen en regie houden: hoe doet u dat?
 • Hoe maakt u van weerstand positieve energie?
 • Rampscenario´s in gesprekken: los ze op.
 • Wanneer op het randje en wanneer over de schreef: herken de dirty tricks van het overtuigen.
 • Pareer aanvallen op uw persoon.
 • Do’s en don’ts van ervaren overtuigers.
 • De zes retorische technieken van begenadigde sprekers. 
Sharon Kroes
Sharon Kroes

Sharon Kroes is Nederlands, Europees en Wereldkampioen debatteren en academisch onderscheiden wegens zijn bijdrage in het debat. Verder is hij ook Nederlands kampioen Eloquentia (welbespraaktheid). Nu deelt hij zijn vaardigheden om effectief te overtuigen. Al jarenlang geeft Sharon trainingen op het gebied van debatteren, argumenteren, presenteren, drogredenen, reageren, gesprekken en efficiënt vergaderen. Daarnaast is Sharon auteur van de bestseller “Overtuigend Debatteren”, waarin hij samen met debatprof Peter van der Geer alle technieken en trucs van het debatteren behandelt.

Overtuigend Debatteren
Overtuigend debatteren

Dit boek biedt u een uniek inzicht in alle technieken, tips en trucs die van u een overtuigend spreker maken. Wat kunt u leren van Obama, Pechtold, Wilders, Shell en Greenpeace, zodat niets of niemand u nog verrast? Bij debatten, vergaderingen en onderhandelingen komen deze vaardigheden u uitstekend van pas.

Deze training ‘Van gelijk hebben naar gelijk krijgen’ werd reeds bij tientallen organisaties als intern leertraject verzorgd.

Niet elke training bereikt steeds een optimaal resultaat in open formule. Soms is de trainingsbehoefte zo bedrijfs- of sectorspecifiek, soms bent u niet bereid vrij strategische info te delen, soms is de training een deel van een veranderingstraject, soms is het niet bedrijfseconomisch een voltallig team in open formule te trainen …

Voor een vrijblijvend voorstel, neemt u contact op met Dirk Spillebeen op het nummer : 030 - 799 1011

Heel positief dat het geheel maximaal interactief wordt gehouden. Alle theoretische aspecten onmiddellijk inoefenen brengt veel meer bij dan wat slides presenteren. Sharons enthousiasme werkt inspirerend.

Koen Brosius

Goede combinatie praktijk/theorie, inspirerend!

Steven Delnote

Dank je wel, Sharon, voor je ijzersterke opleiding: opent de ogen, zeer bruikbaar. Je bent een inspirerende en onderhoudende spreker.

Philip Buskens