Terug naar overzicht

Spreken als Obama

Overtuigend Debatteren
Uw resultaat na deze training:
 • Leer charismatisch te binden, te boeien en te overtuigen.
 • Leer uw argumenten te verpakken in een helder verhaal en inspireer zo uw mede- en tegenstanders tot actie.
 • U maakt zich de subtiele technieken van de wereldtop-sprekers eigen. 

Yes, you can...

- Uw trainer, Sharon Kroes.

HOU UW PUBLIEK OP HET PUNTJE VAN  HUN STOEL            

In hoeverre bent u in staat om tijdens een presentatie uw publiek te binden, te boeien, te overtuigen en te inspireren? Weet u uw publiek op het puntje van hun stoel te houden, zelfs als de materie ingewikkeld is? En kent u eigenlijk de top 5 van veelgebruikte trucs om een fantastische PowerPointslide te presenteren?

STRAAL MEER WARMTE UIT DAN UW  BEAMER        

Als spreker moet u authentiek zijn, moet u zelf geloven in uw boodschap en zo uw luisteraars meenemen in uw verhaal. Barack Obama wordt hier gezien als hét natuurtalent. Maar Obama werd niet geboren als uitmuntend spreker, hij is het geworden. Hoe wordt u een bevlogen spreker? Welke technieken gebruiken de beste sprekers? Hoe past u die toe? Hoe slaagt u erin uw charisma over te brengen naar uw publiek? Hoe lukt het u om – ook met minder inspirerende inhoud – uw publiek toch te inspireren? Hoe framet en verpakt u een overtuigende boodschap? Wat is retoriek en hoe past u dit toe in uw verhaal? Kortom, hoe straalt u meer warmte uit dan uw beamer?

BLOK 1 | DE VOORBEREIDING

Een succesvol optreden begint bij zowel bij Obama als bij u met een uitstekende voorbereiding. In deel 1 zorgen we dat u de fundamenten op orde heeft. Wat zijn uw sterke punten, waar moet u echt aan werken? En hoe bereidt Obama zijn speeches eigenlijk voor? En hoe inspireert u uw publiek?

 • Hoe bereidt u uw presentatie zo effectief mogelijk voor?
 • Hoe geeft u mensen tijdens de presentatie een goed en prettig gevoel?
 • Hoe zet u uw publiek op het puntje van hun stoel?

BLOK 2 | UW CHARISMA

Als de structuur er staat, komt het er op aan de juiste boodschap te brengen in de juiste toon en met een charismatische uitstraling. Een publiek inspireren is een kwestie van de juiste keuzes maken. U werkt aan uw non-verbale technieken om uw handen, hoofd en houding overtuigend in te zetten en uw stem als bron van gezag te doen gelden. We kijken ook uitgebreid naar technieken om de juiste woorden te vinden en uw boodschap overtuigend te laten overkomen.

 • Hoe framet en formuleert u een overtuigende boodschap?
 • Wat te doen met hoofd, houding en handen voor non-verbaal charisma?
 • Hoe past u de retorische technieken van Obama en Martin Luther King toe?

BLOK 3 | EEN VLEKKELOOS OPTREDEN

Het verschil tussen een matige en uitstekende presentatie schuilt in de details. In dit deel leert u net dat verschil te maken. Met de juiste entree, de perfecte (non-)verbale uitstraling en de slimme interactie met uw publiek krijgt uw presentatie significant meer effect.

 • Omgaan met kritische vragen vanuit het publiek.
 • Meer warmte uitstralen dan de beamer: hoe zet u PowerPoint op de juiste wijze in?
 • Hoe werkt u toe naar een inspirerende afsluiting?

Aan het einde van de dag beheerst u daadwerkelijk de kunst van het spreken als Obama en ziet u in hoe eenvoudig toepasbaar de technieken zijn op elke presentatie die u vanaf nu geeft voor medewerkers, collega’s, management en klanten.

Sharon Kroes
Sharon Kroes

Sharon Kroes is Nederlands, Europees en Wereldkampioen debatteren en academisch onderscheiden wegens zijn bijdrage in het debat. Verder is hij ook Nederlands kampioen Eloquentia (welbespraaktheid). Nu deelt hij zijn vaardigheden om effectief te overtuigen. Al jarenlang geeft Sharon trainingen op het gebied van debatteren, argumenteren, presenteren, drogredenen, reageren, gesprekken en efficiënt vergaderen. Daarnaast is Sharon auteur van de bestseller “Overtuigend Debatteren”, waarin hij samen met debatprof Peter van der Geer alle technieken en trucs van het debatteren behandelt.

Overtuigend Debatteren
Overtuigend debatteren

Dit boek biedt u een uniek inzicht in alle technieken, tips en trucs die van u een overtuigend spreker maken. Wat kunt u leren van Obama, Pechtold, Wilders, Shell en Greenpeace, zodat niets of niemand u nog verrast? Bij debatten, vergaderingen en onderhandelingen komen deze vaardigheden u uitstekend van pas.

Deze training ‘Spreken als Obama’ werd reeds bij tientallen organisaties als intern leertraject verzorgd.

Niet elke training bereikt steeds een optimaal resultaat in open formule. Soms is de trainingsbehoefte zo bedrijfs- of sectorspecifiek, soms bent u niet bereid vrij strategische info te delen, soms is de training een deel van een veranderingstraject, soms is het niet bedrijfseconomisch een voltallig team in open formule te trainen …

Voor een vrijblijvend voorstel, neemt u contact op met Dirk Spillebeen op het nummer : 030 - 799 1011

Zeer sterke opleiding: opent de ogen, zeer bruikbaar. Inspirerende en onderhoudende spreker.

Philip Buskens - BASF

Superdocent : had zeker twee dagen mogen zijn.

Peter van der Meer

Zeer goed, bruikbare training. To the point.

Anne van der Zee