Terug naar overzicht

Ik weet dat u liegt

Ik Weet Dat U Liegt 2
Uw resultaat na deze training:
 • U leert verborgen motieven detecteren door het lezen van gezichten.
 • U herkent de 7 universele emotionele micro-expressies en weet deze informatie te vertalen naar strategische vragentechnieken.
 • U herkent de échte boodschap van uw gesprekspartner.  


De term (leugen) veronderstelt zijn tegenpool (waarheid), waarvan het nogmaar zeer de vraag is of die überhaupt bestaat.  

- Uw trainer, Job Boersma.

U PRAAT, LUISTERT EN OORDEELT DE GANSE DAG

Ook u communiceert uren per dag. U woont meetings bij, luistert naar medewerkers, neemt sollicitatiegesprekken af, krijgt leveranciers over de vloer of bezoekt zelf klanten, houdt functioneringsgesprekken, evalueert projecten samen met collega’s en managers, ... elke dag opnieuw neemt u beslissingen, in eerste instantie gebaseerd op wat u hoort, maar zelden op wat u ziet.

MAAR VERTELT IEDEREEN DE WAARHEID?

Weten of uw gesprekspartner al dan niet de waarheid spreekt, is echter voor uw beslissing bepalend. Heeft die sollicitant echt wel die ervaring die u zoekt? Is dit de beste prijs die uw leverancier u kan geven? Zijn die excuses van uw medewerker wel correct? Ontwikkel een antenne voor misleiding, manipulatie en intimidatie zodat niemand u tijdens persoonlijke gesprekken, vergaderingen of onderhandelingen nog in de luren kan leggen. 

HERKEN MOTIEVEN AAN DE HAND VAN MICRO-EXPRESSIES

Het herkennen verborgen motieven aan de hand van micro-expressie is een unieke skill die tot voor kort het privilege was van organisaties als het FBI en de CIA. Deze micro-expressies zijn snelle oncontroleerbare expressies op het gezicht, die waardevolle informatie geven over hoe iemand zich echt voelt en wat iemand echt denkt. Deze micro-expressie is zichtbaar op het gezicht, maar verdwijnt ook weer. Razendsnel. Vandaag kunt u als business professional leren hoe deze gezichtsexpressies te lezen en te interpreteren om zo uw beslissingen beter te onderbouwen in uw dagelijkse opdracht als manager. Zo leert u de echte intenties én motivatie van uw gesprekspartner te doorgronden.

HERKEN EN INTERPRETEER EMOTIES

Voor u als professional is dit een absolute noodzaak. Heeft u te maken met weerstand, interesse, betrokkenheid of angst? Subtiele gezichtsexpressies geven u daar cruciale informatie over. Hoe staat een klant of medewerker tegenover uw standpunten, advies, coaching, product of beleid? Hoe opgetogen wordt er gereageerd op uw onderhandelingsvoorstel? Hoeveel ongenoegen is er in het team dat u aanstuurt? En spreekt die sollicitant echt wel de waarheid? Micro-expressies herkennen is onontbeerlijk bij elke interviewtechniek.

TOEPASBAAR BINNEN UW JOB

U leert verborgen motieven detecteren door het lezen van gezichten. U krijgt door het lezen van de micro-expressies de echte boodschap van uw gesprekspartner, ongeacht wat hij of zij vertelt. Als u de micro-expressies juist kunt interpreteren, weet u of uw gesprekspartner de waarheid spreekt. Bovendien leert u alles over verhoortechnieken en de psychologie van de leugen en de leugenaar.

LEERPUNTEN VAN DEZE DAG

Het programma bestaat uit twee onderdelen, te weten: een kennisdeel en een vaardigheidsdeel. Volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Wat zijn de 7 universele emotionele micro-expressies en hoe herkent u die?
 • Wat is een micro-expressie, hoe ziet een micro-expressie eruit en hoe kunnen we een micro-expressie interpreteren?
 • Hoe kunt u het beste werken met de micro-expressie trainingstool?
 • Wat zijn naast expressies de belangrijkste (non-verbale) informatiekanalen?

U KRIJGT TOEGANG TOT HET LESMATERIAAL VAN DE CIA EN HET FBI

Deze training is immers 100% wetenschappelijk onderbouwd en valt terug op studies en onderzoeken gedaan door Prof. Paul Ekman en Prof. David Matsumoto. Samen ontwikkelden zij diverse tools die essentieel zijn om micro-expressies te herkennen. Gedurende deze training voorzien wij voor elke deelnemer twee tools: de MiXTM comprehensive Micro expression training tool en de SubXTM subtle expression tool, beide ontwikkeld door Prof. Matsumoto (gezamenlijke waarde + €150,00). Met behulp van computeranimaties kunt u zich voor én na deze training verder bekwamen in micro-expressies. In Amerika worden deze oefeningen gebruikt om medewerkers van de CIA en het FBI en psychiaters te trainen.

BLOK 1 | PRE WORKSHOP - VOORBEREIDING TOT DE TRAINING

Bij inschrijving krijgt u de link toegestuurd van de micro-expressie tool, zodat u alvast thuis kunt oefenen. Daarnaast wordt u verzocht allerhande beeldmateriaal mee te nemen voor analyse tijdens de training.

BLOK 2 | BOUWSTENEN BIJ HET HERKENNEN VAN EMOTIONELE EXPRESSIES

 • Micro-expressies.
 • Subtiele expressies.
 • Interviewtechnieken.


Aan de hand van allerhande beeldmateriaal wordt duidelijk hoe u micro-expressies kunt spotten en interpreteren. Belangrijkste bestanddeel van de ochtend is de micro-expression trainingstool waarmee u elke minimale expressie leert herkennen en emoties kunt plaatsen.

U leert veranderingen in emotionele, cognitieve en controle processen te (h)erkennen. Gemeten wordt of de individuele deelnemers, en de groep in zijn geheel, beter is geworden in het herkennen van micro-expressies dan gemiddeld. Zo weet u meteen dat u resultaat geboekt heeft. 

BLOK 3 | SKILLS LAB MICROEXPRESSIE EN INTERVIEWTECHNIEKEN

In de middag neemt u deel aan het skills lab, een soort van laboratorium waar deelnemers kunnen oefenen met interpreteren van verborgen emoties, met zien en duiden van expressies en van andere non-verbale informatie. Iedere deelnemer vertelt een waar of een onwaar verhaal rond een (vermeende) gênante situatie.

U leert 4 informatiekanalen te observeren:

 • Inhoud.
 • Expressies.
 • Lichaamstaal.
 • Stem (ritme en hoogte).

BLOK 4 | POST WORKSHOP - VERDERE ZELFTRAINING MET ONLINE TOOL

U kunt online thuis of op het werk uw skills in het herkennen van micro-expressies verbeteren aan de hand van de tools van Professor David Matsumoto (micro expression & subtle expression). 

Job Boersma Haystack
Job Boersma

Job Boersma is een veelgevraagd internationaal gastspreker, trainer en consultant. Als psycholoog bekwaamde hij zich in emotionele (micro-) expressie en interne bedrijfspolitiek. Hij studeerde onder meer ‘Facial Action Coding System’ of FACS bij Dr. Erica Rosenberg (scientific consultant voor de TV serie ‘Lie To Me’) en ‘Lie Detection’ bij Prof Paul Ekman. 

Tot in 2006 doceerde hij psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij trainde in die periode dokters en medische professionals in het (h)erkennen van emoties en medische gesprekstechnieken.

Job verzorgde o.m. trainingen en opdrachten als consultant voor het management van de Nederlandse Centrale Bank, de AFM (Authority Financial Markets), ING, ABN AMRO Bank, NIBC Bank, Electrabel en Cameron. Hiernaast helpt hij bij de analyse en de evaluatie van de geloofwaardigheid van bedrijven, CEO’s en hun management.

Ik Weet Dat U Liegt 2
Ik weet dat u liegt

Ontwikkel een antenne voor misleiding, manipulatie en intimidatie zodat niemand u tijdens persoonlijke gesprekken, vergaderingen en onderhandelingen nog in de luren kan leggen. Ontdek in dit boek hoe u met slimme verhoortechnieken en lichaamstaalanalyse kunt voorkomen dat mensen u bedriegen. 

Deze training ‘Ik weet dat u liegt’ werd reeds bij tientallen organisaties als intern leertraject verzorgd.

Niet elke training bereikt steeds een optimaal resultaat in open formule. Soms is de trainingsbehoefte zo bedrijfs- of sectorspecifiek, soms bent u niet bereid vrij strategische info te delen, soms is de training een deel van een veranderingstraject, soms is het niet bedrijfseconomisch een voltallig team in open formule te trainen …

Voor een vrijblijvend voorstel, neemt u contact op met Dirk Spillebeen op het nummer : 030 - 799 1011

Een enthousiaste docent! Een genot om naar te luisteren en van te leren!

Geert Spillebeen - ETC

Ja, een trainer die mij overtuigt. Heel mooi!

Pol Caby - Siemens, Infrastructure & Cities Sector