Terug naar overzicht

Hoe vang ik een rat ...

Hoe Vang Ik Een Rat
Uw resultaat na deze training:
  • U leert uw tegenstanders in medestanders te veranderen.
  • U herkent ‘rattenstreken’ en dominante gesprekspartners en weet deze te pareren. 
  • U countert gekonkel en samenzwering & leert omgaan met oneerlijke of bedreigende communicatie. 

Niet iedereen heeft steeds het beste met u voor: een voorbereid manager, is een goed rattenvanger.

- Uw trainer, Peter van der Geer.

SAMENZWERING EN DOMINANTIE

U kent ze wel: konkelende collega’s, klanten die het spel niet eerlijk spelen, leveranciers die halve waarheden vertellen, een baas die achter uw rug dealtjes sluit en samenzwerende managers. Ogenschijnlijk niets aan de hand, maar ineens slaan ze toe…Tijdens de vergadering, net voor u dat contract afsluit, als uw promotie in de weegschaal ligt of gewoon bij het koffiezetapparaat.

Op zeer verfrissende wijze leert u tijdens deze dag hoe u opvallende en minder opvallende rattenstreken, listen, trucs en politieke spelletjes weert. Hoe gaat u terug naar de inhoud en het échte plezier in uw werk? Beslissingen moeten vallen op basis van 99% argumenten en 1% macht en strepen. Anders gaat het fout.

OMGAAN MET BEDRIJFSPOLITIEK

Wat doet u als iemand informatie achterhoudt? Hoe pareert u vergadertrucks? Hoe pakt u overmatige lobbyers, intriganten en wandelgangers aan? Hoe pareert u dominantie en coalities? Maar vooral, hoe maakt u van deze tegenstanders medestanders?

WORD EEN RATTENVANGER

U moet vermijden slachtoffer te worden van deze trucs, streken of ongewenst gedrag tijdens meetings, onderhandelingen of besprekingen. Niet iedereen heeft steeds het beste met u voor en een voorbereid manager, is een goede rattenvanger. 

BLOK 1 | VERANDER TEGENSTANDERS IN MEDESTANDERS

U heeft een standpunt dat u kunt onderbouwen met goede argumenten. Maar zodra u uw gesprekspartner probeert te overtuigen gaan de hakken in het zand, de handrem op en geeft de ander weerstand op alle fronten. Hoe iemand echt te overtuigen en van de meest geharnaste tegenstander een medestander te maken?

BLOK 2 | EMOTIE VERSUS RATIO

U heeft goede inhoudelijke argumenten, maar kent u ook het verfijnde spel van emoties? De ratio overheerst helaas lang niet altijd bij iedereen, maar u hebt uw collega’s, klanten en bazen nodig om uw doel te bereiken. Welke emoties zijn er en hoe heeft u op elke emotie een gepast antwoord dat echt overtuigt? 

BLOK 3 | OMGAAN MET BEDRIJFSPOLITIEK

Naast emoties en weerstand is ook bedrijfspolitiek een belangrijke factor in situaties waarin het u niet lukt om te overtuigen. In iedere organisatie heeft iedereen verschillende belangen en deze belangen staan een goede constructieve dialoog vaak in de weg. Wat kunt u doen om niet alleen in de discussie uw gelijk te behalen, maar ook rondom de vergadering op een goede, prettige en positieve manier uw slag te slaan?

BLOK 4 | OMGAAN MET DOMINANTE GESPREKSPARTNERS

Mensen met een dominante houding weten vaker gelijk te krijgen dan goed voor de organisatie is. Overrompelen, snel reageren en een ander verbaal in de hoek drukken zijn beproefde strategieën om een ander het zwijgen op te leggen als het er echt toe doet. Leer om te gaan met dominantie op een manier die bij uw inhoud en persoonlijkheid past en pas beproefde technieken toe om anderen, ongeacht hun persoonlijkheid of status, echt te overtuigen. 

Peter Van Der Geer Jpg
Peter van der Geer

Peter van der Geer is de auteur van “Hoe vang ik een rat?” en talloze andere publicaties. Hij is een zeer ervaren trainer die in zijn carrière van meer dan 20 jaar, meer dan 500 grote profit- en non-profit organisaties ‘van binnenuit’ heeft gezien. Hij is hierdoor bekend met de overtuigingen en finesses die van belang zijn bij het counteren van deze streken.

Zijn motto luidt dan ook: ‘Iedereen in de hoofdrol’: Met de juiste technieken, slimme interactie en een dosis humor slaagt hij erin om uw mening het nodige gewicht te geven. 

Hoe Vang Ik Een Rat
Hoe vang ik een rat?

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training  “Hoe vang ik een rat?” ook direct het boek (meer dan 25.000 verkochte exemplaren). Deze staat vol met technieken, tips en trucs om in elke moeilijke situatie mensen daadwerkelijk te overtuigen.  In dit boek bezorgt Peter u tal van inzichten en tactieken om weerwerk te leveren tegen gesprekspartners die vuil (verbaal) spel spelen.

Deze training ‘Hoe vang ik een rat ...’ werd reeds bij tientallen organisaties als intern leertraject verzorgd.

Niet elke training bereikt steeds een optimaal resultaat in open formule. Soms is de trainingsbehoefte zo bedrijfs- of sectorspecifiek, soms bent u niet bereid vrij strategische info te delen, soms is de training een deel van een veranderingstraject, soms is het niet bedrijfseconomisch een voltallig team in open formule te trainen …

Voor een vrijblijvend voorstel, neemt u contact op met Dirk Spillebeen op het nummer : 030 - 799 1011

Zeer goed gebracht, geen verveling.

Xavier Haegeman - Muller Martini

Dank voor het aanreiken van zo veel bruikbare tips! Super!

Yvo De Samblancx - Fluxys

Prachtig, leerrijk, geslaagd!

Jean-Pierre Steegen - Heraeus