Terug naar overzicht

Duurzame inzetbaarheid

Onbeperkt Houdbaar
Uw resultaat na deze training:
 • Samen met uw team, groeit u mee met de vraag en verwachting van baas én klant.
 • U stimuleert en inspireert uw mensen zodat zij zichzelf ontwikkelen.
 • U verlengt de versheidsdatum van uw mensen en maakt u zichzelf én uw ganse team duurzaam inzetbaar.

Wat vandaag waardevol is, is morgen een evidentie. Indien u zelf en uw team of afdeling hoog in de waardeketen wilt blijven, moet u permanent en steeds sneller ontwikkelen.

- Uw trainer, Jeroen Busscher.

HOE HOUDBAAR ZIJN UW MENSEN?

Ook op uw afdeling zit iemand die al tien jaar hetzelfde doet. Ook bij u zijn sommige procedures en systemen al decennia niet meer aangepast. Ook bij u worden functiebeschrijvingen - vervanging na vervanging – gekopieerd, van stencil naar scancil … Durft u stil te staan bij het feit dat uw klant vandaag behoefte heeft aan iets anders? Dat uw mensen competent zijn, maar uw klant of management iets anders verlangt én ook verwacht? Hoe garandeert u dat u, uw afdeling of zelfs uw ganse organisatie over vijf jaar niet overbodig wordt?  En hoe garandeert u dat uw team, dat morgen voor 40 % uit vijftigers en zestigers bestaat, nog even gezwind en efficiënt klantenproblemen oplost?

GISTEREN DE STER … MORGEN DE VERLIEZER

Want hoe vermijdt u dat uw (interne of externe) klant niet langer geholpen is met de competenties en talenten van uw mensen? Hoe voorkomt u dat de sterkte van uw team of afdeling de echte noden van uw klanten niet inlost? Dat uw klant u ziet als nummer 13 van het spreekwoordelijke dozijn? En dat uw afdeling volloopt met uitgebluste, aan een burn-out grenzende en versleten medewerkers? 

NIET KLAGEN EN ZAGEN MAAR INSPIREREN EN STIMULEREN

Klagen dat u de verkeerde mensen in huis hebt, dat wij met zijn allen veel te lang moeten werken, uw klant of management veel te hoge eisen stelt of u in de verkeerde business zit … lost niets op. Uw mensen stimuleren en inspireren zodat zij zichzelf ontwikkelen om zo “onbeperkt houdbaar” te worden, is uw enige alternatief.  Ook al moeten zij vandaag gemiddeld 10 jaar langer werken dan 10 jaar terug. 

ONTWIKKELEN

Wat vandaag waardevol is, is morgen een evidentie. Tot gisteren was een project manager een vaste waarde. Vandaag is projectmanagement echter een evident gereedschap in de toolbox van de moderne manager. Indien u zelf en uw team of afdeling hoog in de waardeketen wilt blijven, moet u permanent en steeds sneller ontwikkelen.

UW ROL ALS LEIDINGGEVENDE

De houdbare medewerker verdient ook een ander leiderschap. Uw rol is veranderd. Want niet langer de manager is de held, wel de professional. Hij werkt zelfstandig, toont ondernemerschap en co-creëert met collega’s en klant. Managers blijven noodzakelijk, maar spelen een faciliterende rol. Meer dan ooit … En zeker met een team vol ervaren, wijze en oudere medewerkers.

MAAK U EN UW TEAM ONVERVANGBAAR …

Maar welke vaardigheden commoditizen niet? Deze workshop leert u hoe u ervoor zorgt dat u en uw afdeling niet over vijf jaar overbodig bent. Dat u meegroeit met de vraag en verwachting van baas én klant. Dat u niet vervangbaar bent door anderen … Dat u niet uitbesteed kunt worden aan derden … Dat u niet geautomatiseerd kunt worden … Kortom, dat u en uw team onbeperkt houdbaar blijft. En het nog leuk vindt ook … 

BLOK 1 | EEN GRONDIGE ANALYSE

 • Wat is er aan de hand? Over de fundamentele economische ontwikkelingen waarmee wij in dit land geconfronteerd worden.
 • Hoe wij ons geld verdienen en nog veel meer geld gaan verdienen: wie verdient er wat aan een truitje van € 50,-?
 • Wat heeft dat met mij te maken: het tragische verhaal van Michiel en vele anderen.
 • De nieuwe samenstelling van de werkvloer: snotneuzen en grijsaards.
 • Herhaling, kennis en vaardigheden als commodity.

BLOK 2 | NIEUWE VAARDIGHEDEN, NIEUW LEREN

 • De vier houdbare kwaliteiten.
 • Extrinsieke motivatie versus intrinsieke motivatie: een beloningsdilemma.
 • Wat nu succesvol is, is de middelmaat van morgen.  Waarheen zullen we moeten evalueren?
 • Het nieuwe leren: tien nieuwe manieren van leren.
 • Het steeds langer werken: vijf manier om kennis te verankeren.

BLOK 3 | HET NIEUWE LEIDINGGEVEN

 • Welke leiding verdient de houdbare medewerker: over de dirigent, poessie mauw en lui durven zijn.
 • De toekomst van leidinggeven: een verkenning.
 • Tien mogelijk nieuwe manier van managen.

BLOK 4 | HOE IMPLEMENTEERT U ONBEPERKT HOUDBAAR EN DUURZAAM INZETBAAR

 • Houdbare organisatieontwikkeling: concrete ideeën om uw organisatie onbeperkt houdbaar te maken.
 • Wat is waarde?
 • De nieuwe held: over een jongen die niet kan dansen, maar met dansen heel veel waarde creëert.
Jeroen Busscher 2
Jeroen Busscher

Jeroen Busscher geldt als één van de belangrijkste managementautoriteiten van dit moment. Zijn boeken “Pimp je afdeling”, “Turbomanagement” en “Onbeperkt Houdbaar” waren niet alleen bestsellers, maar zorgden ook voor veel opzien in managementland.

Hij doceert aan verschillende hogescholen waaronder Business School Nederland en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij is gastdocent aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij werkte met vele managementteams aan leiderschap en innovatie en is persoonlijk adviseur van verscheidene business leaders.

Jeroen is een veelgevraagd spreker, docent, leiderschapscoach en strateeg van organisatieverandering. Zijn stijl is prikkelend, creatief, altijd inspirerend en helder.

Onbeperkt Houdbaar
Onbeperkt houdbaar

Jeroen Busscher schreef met  Onbeperkt Houdbaar een boek dat  een open zenuw bij veel managers en professionals wist te raken. Niet voor niks werd het reeds tien dagen na verschijning herdrukt. Hij legt de vinger genadeloos op de zere plek. Hij laat niet alleen zien hoe de maatschappij en de economie veranderen maar ook hoe dat impact zal hebben op onze carrière en succes.

Onbeperkt Houdbaar neemt u mee langs die veranderingen. U leert wat u te doen staat, wat u zich eigen moet maken. Maar ook hoe … hoe wij ons moeten ontwikkelen om houdbaar te blijven. Hoe wij andere mensen daarin kunnen helpen en hoe organisaties kunnen voorkomen achter te blijven. 

Deze training ‘Duurzame inzetbaarheid’ werd reeds bij tientallen organisaties als intern leertraject verzorgd.

Niet elke training bereikt steeds een optimaal resultaat in open formule. Soms is de trainingsbehoefte zo bedrijfs- of sectorspecifiek, soms bent u niet bereid vrij strategische info te delen, soms is de training een deel van een veranderingstraject, soms is het niet bedrijfseconomisch een voltallig team in open formule te trainen …

Voor een vrijblijvend voorstel, neemt u contact op met Dirk Spillebeen op het nummer : 030 - 799 1011

Jeroen inspireert op een zeer unieke manier: hij inspireert tot échte actie en neemt zijn deelnemers mee op zijn enthousiaste weg.

Anne Vanderhelm

Luchtig, leuk maar vooral leerzaam.

Jan Scheys - Huntsman Europe