Terug naar overzicht

Hebben jullie in de laatste meeting ook een heads up gekregen over de benchmarkstudie waarbij de nieuwe aanvliegroute voor het te implementeren change traject als deal breaker werd geïdentificeerd?  Vermoedelijk wel, want wij hebben niet langer een kantoor maar een flexplek.  Onze dag zit vol kantelpunten en klankborden.  We slaan piketpaaltjes, pitchen en pimpen.  Wij houden alle ballen in de lucht, koppelen terug en tackelen problemen.  Of beter nog : wij tackelen uitdagingen en zijn hiervoor constant op zoek naar laaghangend fruit.  Maar wel op een duurzame manier.  Uiteraard…

Managers gebruiken meer en meer van dit soort tenenkrommend kantoorjargon.  En als wij niet als dé bedrijfseikel van het kantoor willen aanzien worden, moeten wij misschien toch wat beter op onze taal letten.  En terug leren praten in mensentaal …  

Toch kan ik het niet nalaten je een kleine selectie van leuke nieuwe woorden voor te schotelen, zodat je morgen met voldoende bandbreedte kunt sparren en je collega’s kunt challengen.

  • een ohneeseconde – dat miniscule moment waarop je beseft dat je een gigantische fout hebt gemaakt… (oh neeeeee).
  • een blamestorm sessie -  het in groep zoeken naar de verantwoordelijke van een gemiste deadline, gefaald project of gemist contract (lees : de schuldige aanwijzen).
  • een zeemeeuw manager – de manager die de werkvloer binnen vliegt, een hels kabaal maakt, iedereen en alles onderschijt om dan terug te vertrekken (je weet wel wie ik bedoel).
  • een kettingzaag consultant - de externe adviseur met als taak de FTE’s te verminderen en het top management verweesd achter te laten (wel onschuldig én met propere handen).
  • een idee hamster – die collega wiens idee-rad aangedreven wordt door een nooit stilstaande generator (maar in dat rad rondjes blijft draaien).
  • een wijnvatproject – een project dat nu niet moet worden aangepakt en nog moet rijpen (of verzuren).
  • een stress puppy: iemand die houdt van stress (en jankt zodra het te stressy wordt).
  • een zalm carrière – het besef een gans leven stroomopwaarts te hebben gezwommen,  alleen om – eens boven – misbruikt te worden en te sterven.
  • assmose – het door sommige collega’s uitgepuurde proces om te scoren, niet door harder te werken maar door de juiste lichaamsdelen van hun meerdere  te omhelzen.
  • social netwerken – schabouwelijk veel betaalde tijd verliezen op facebook, twitter en linkedin (bij voorkeur tijdens de kantooruren ).

Wij zoeken allemaal leverage om onze afdeling te empoweren om zo van een “as is” naar een “to be” situatie te groeien… Of met andere woorden : eigenlijk doen we gewoon onze stinkende best! 

Dirk SPILLEBEEN