Terug naar overzicht

Wat zijn binnen uw organisatie de ongeschreven regels van het spel? Hoe maakt u carrière?  Hoe wordt u gevraagd voor de mooiste projecten of hoe kunt u in ieder geval effectief de gestelde doelen bereiken? 

Meespelen of ‘authentiek’ blijven?

Natuurlijk is het belangrijk om uzelf te blijven en uw ethische grenzen goed te bewaken. Maar voor sommigen is ‘authentiek’ zijn hetzelfde als binnen de ‘comfortzone’ blijven. Het voelt niet altijd goed om gedrag te tonen dat we niet gewend zijn. Iets nieuws uitproberen schuurt nogal eens, maar zonder wrijving is er ook geen glans. Het toepassen van ongeschreven regels kunt u ook gewoon zien als een middel om uw doel te bereiken. Vergelijk het maar met vroeger toen we voor het eerst leerden fietsen… Dat was toch ook buiten de comfortzone? En toch bleek het resultaat al héél snel effectief te zijn…

Als u weet wat de ongeschreven regels van het spel zijn, kunt u het spel op verschillende manieren spelen.

Bent u manager of directeur? En bent u een vrouw?

Waarschijnlijk bent u al een aantal ongeschreven regels in uw carrière tegen gekomen. En u bent gekomen waar u bent, dus u bent in staat het spel in meer of mindere mate te  spelen. Maar het blijft dringen aan de top. Hoe hogerop u komt, hoe belangrijker het wordt dat u het spel ook effectief beheerst. Maak uzelf zichtbaar en spreek uw ambitie uit.

Bent u een vrouw ? Als vrouw is het cruciaal om andere vrouwen te helpen. Wees een rolmodel en laat hen mee profiteren van wat u inmiddels hebt ervaren.

En bent u een man? Voor mannen geldt echter dat ook zij niet zomaar een top 10 van de belangrijkste spelregels kunnen opstellen. Kijk eens naar uw eigen gedrag en vergelijk dat met het gedrag van vrouwen. Wat kunt u van hen leren over hoe het spel in elkaar zit? Kunt u hen daarnaast ook helpen om zichtbaarder te worden ? Door vrouwen te ondersteunen in het spel, bereikt u met uw team en uw organisatie in het algemeen veel betere resultaten.

Natuurlijk willen we graag evolueren naar een cultuur waarin de feminiene én de masculiene waarden worden erkend en gelijk worden gewaardeerd. Dus maak de ongeschreven regels die binnen uw organisatie een dominante rol spelen bespreekbaar en maak u hard voor het bewust inzetten van aanvullende kwaliteiten. Bekijk direct het programma 'Strategisch onderhandelen voor vrouwen

De top 10 van de belangrijkste ongeschreven regels:

  • Maak uw resultaten zichtbaar: Natuurlijk hebt u de resultaten met uw team bereikt, dat weet iedereen. En toch is het uw resultaat. Wees helder over uw rol en maak die duidelijk door te praten in termen van ‘ik’.
  • Ga de competitie aan Mannen leren al vroeg om spellen te spelen waarin zij kunnen winnen en verliezen; it’s all in the game. Ga de competitie aan en wacht niet tot gevraagd wordt om mee te doen.
  • Blijf in het spel Als mannen de competitie aangaan, spelen zij steeds rondes waarin ze winnen of verliezen. Zorg bij tegenslag dat u in het spel blijft. U krijgt misschien een ‘nee’ of er wordt misschien een gevoelige slag toegebracht. Maar het is de bedoeling dat u weer opstaat en verder speelt. Laat u niet uit het veld slaan!
  • Weet dat branden er zijn om geblust te worden Vrouwen doen veel onzichtbaar werk. Zij voorkomen dat zaken escaleren. Maar als er ergens een brand ontstaat gaan de credits naar degene die de brand weet te blussen. De vraag waarom die brand is ontstaan wordt meestal niet gesteld.
  • Wees trots op uw succes Bescheidenheid siert de mens. Maar het maakt u niet zichtbaar. Het is belangrijk om uw successen te vieren en zichtbaar te maken.
  • Onderhandel, ook voor uzelf Vrouwen zijn erg goed in onderhandelen, vaak beter dan mannen, als zij dat doen voor een ander. Maar met stevig onderhandelen voor uzelf verdient u respect en wordt u serieus genomen. U laat immers zien dat u niet overal ‘ja’ op zegt en grenzen aangeeft. Bovendien ontstaat het beeld dat als u goed voor uzelf onderhandelt, u dat ook voor de organisatie kunt.
  • Vertel niet alles Eerlijkheid is een mooie eigenschap. Maar u hoeft niet altijd alles meteen te vertellen. Op teveel informatie zit niemand te wachten en het maakt uw positie minder krachtig. En soms is het gewoon handig om strategisch wat informatie voor u te houden.
  • Laat uzelf gelden en neem de ruimte in U stilhouden in vergaderingen omdat alles al meer dan eens is gezegd, heeft geen zin. Herhalen wat gezegd is, gebeurt ook om aan te geven waar u staat, en wat uw mening is. Neem dus actief deel en breng uw mening naar voren. Als u door de gangen loopt of aan tafel zit, neemt u een deel van de ruimte in. Dat doet u fysiek door breed en rechtop te gaan zitten. U doet dat met uw stem door luid genoeg te praten en die een aantal octaven te laten zakken. Ook de keuze van uw kleding helpt u ruimte in te nemen. Die rode jurk valt echt meer op dan dat grijze pak.
  • Doe vooral ook informeel zaken We weten het zo langzamerhand allemaal. De echte besluitvorming vindt voorafgaand aan de vergadering plaats. Maak een krachtenveldanalyse van de spelers en hun belangen en denk strategisch na over hoe u de spelers in het speelveld kunt beïnvloeden om uw doelen te realiseren.
  • Laat uw mannelijke én vrouwelijke kwaliteiten zien De belangrijkste regel: u bent het meest effectief als u zowel competitief, gedecideerd, besluitvaardig en krachtig als ondersteunend, empathisch en verbindend bent. Als u relativeert, het spel met een glimlach speelt en zowel vrouwelijke als mannelijke kwaliteiten laat zien, gaat u met plezier naar uw werk en bereikt u uw persoonlijke doelen!

Wilt u ook uw strategisch vermogen vergroten en het spel leren spelen? Binnenkort starten we weer met de workshop ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’, een programma van één dag voor talentvolle en ambitieuze vrouwen die hun eigen positie willen versterken.

Zien wij u 17 Mei te Utrecht bij Strategisch onderhandelen voor vrouwen