Terug naar overzicht

Financieel Management

Financiële KPI’s sijpelen langzaam maar zeker doorheen hele organisaties: van kop tot teen zitten ken- en stuurgetallen.  Bij het opstellen van de jaarlijkse budgetten, bij het afsluiten van nieuwe contracten, bij het lanceren van innoverende producten of oplossingen … steeds vaker wordt er scherp gefocust op de financiële impact van strategische beslissingen.

IFBD heeft voor van Gansewinkel Nederland reeds meerdere in-company trainingen verzorgd om niet-financiële medewerkers een flinke upgrade te geven in deze materie. Op slechts 2 dagen tijd leren medewerkers de basisbegrippen kennen en kunnen ze op een praktische manier de vertaalslag maken naar de eigen werkomgeving.  Ze krijgen inzichten in parameters die investeringsbeslissingen beïnvloeden en leren welke ratio’s prioritair moeten worden bewaakt als het gaat over Return On Investment, Pay Back time, EBDITDA, contributie marge berekeningen …

De verworven kennis wordt probleemloos omgezet naar de praktijk waar elke manager dagdagelijks mee te maken krijgt: wanneer outsourcen? Is het verstandig om extra mensen aan te nemen? Hoe doen we het slimst aan voorraad waardering? Wat is de impact van een bepaalde investering op de resultatenrekening van de organisatie? Is mijn project leefbaar en brengt het meer cash op dan een project van een collega?

Na de training hebben de managers een bredere financiële kijk op het bedrijf en snappen ze precies waarom projecten en ideeën goedgekeurd dan wel afgeschoten worden.

Wilt u méér weten over dit boeiende traject, neem dan zeker contact met ons op. We maken graag een vrijblijvende afspraak om samen met u te zien hoe wij uw leerproject in co-creatie tot een succes kunnen maken.  

Dirk Spillebeen

030 - 799 1011

dirk@afbd.nl


Benieuwd hoe we deze opleiding in uw bedrijf vorm geven?

Laat hier uw gegevens na en wij contacteren u voor een persoonlijk gesprek.